Foto: Shutterstock
Kāds Jūrmalas iedzīvotājs izsekojis un policijai palīdzējis notvert džerājšoferi, kas nesen, braucot 3,16 promiļu reibumā, jau centās aizbēgt no likumsargiem un kura "kontā" jau ir 25 lietas par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Aizvadītajā piektdienā, ap pulksten 21 00 kāds Jūrmalas iedzīvotājs pamanīja autovadītāju, kurš lielā ātrumā vadīja savu transportlīdzekli. Agresīvais autobraucējs, veicot kreiso pagrieziena manevru, ar automašīnu aizskāra garāmgājēju un neapstājoties aizbrauca no notikuma vietas.

Cietusī persona nekavējoties iekāpa savā netālu stāvošajā automašīnā un sekoja agresīvajam autovadītājam. Cietušais vīrietis pēc brīža pamanīja meklēto spēkratu, kura šoferis tajā mirklī lielā ātrumā veica bīstamus manevrus un apstājās pie kādas mājas.

Vīrietis vēroja agresīvo autovadītāju un pamanīja, ka viņš manāmi streipuļo. Saprotot, ka šoferis ir krietni iereibis, cietušais centās viņu aizturēt un izsauca policiju.

Notikuma vietā ieradās policisti, kuri 1977.gadā dzimušo "Mitsubishi Eclipse" vadītāju nogādāja iecirknī. Identificējot agresīvo šoferi, policijas darbinieki saprata, ka tas ir bīstamais ceļu satiksmes recidīvists, kurš pavisam nesen, jūnija vidū, jau bēga no policijas darbiniekiem, esot 3,16 promiļu reibumā.

Šoreiz lielceļa drauds pie stūres atradās 2,6 promiļu reibumā, informē policija.

Šobrīd ir sākti jauni kārtējie kriminālprocesi par automašīnas vadīšanu reibumā, kā arī par tiesas lēmumu – vairākkārtēju aizliegumu vadīt automašīnu – nepildīšanu. Šoreiz lielceļu recidīvistam tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Aizturētā kontā kopā ir bijušas 25 lietas par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem - lielākoties par braukšanu reibumā bez tiesībām, par negadījumu vietas pamešanu un tiesas lēmumu nepildīšanu. Septiņi no šiem pārkāpumiem izdarīti Lielbritānijā.

Līdz šim bīstamajam dzērājšoferim tiesa bija piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus, taču šoreiz piemērots reāls apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!