Foto: LETA
Piektdien, 24. februārī, Babītes novadā kāda automašīna nāvējoši traumējusi gājēju.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša, automašīna Babītē uzbraukusi 48 gadus vecam vīrietim, kurš gājis bojā notikuma vietā.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins informēja, ka aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 86 ceļu satiksmes negadījumi, kuros viens cilvēks gājis bojā, bet 16 cietuši.

Tāpat piektdien uz Latvijas ceļiem aizturēti desmit autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, un tas ir par trim mazāk nekā ceturtdien. Latgales un Zemgales reģionos aizvadītajā diennaktī pieķerts pa trim dzērājšoferiem, bet Rīgas reģionā un Vidzemē – pa diviem.

Piektdien uz Latvijas ceļiem policisti noformējuši arī 160 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, kas ir par 20 protokoliem vairāk nekā dienu iepriekš. Visvairāk šādu protokolu – 74 – noformēti Rīgā un tās apkārtnē.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā par dažādiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem policisti noformējuši 614 protokolus, kas ir par 28 vairāk nekā dienu iepriekš. Piektdien 284 protokoli noformēti Rīgā un tās apkārtnē, 131 – Zemgalē, 92 – Vidzemē, 58 – Latgalē, bet 49 – Kurzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!