Foto: Valsts policija

Bēgot no Valsts policijas no Rēzeknes līdz pat Ludzai, 7.februāra vakarā kāds iereibis autovadītājs izraisījis avāriju, saduroties ar pretī braucošu BMW spēkratu.

Nenoskaidrots automašīnas "Audi" vadītājs Rēzeknē ietriecies priekšā braucošās automašīnas aizmugurē un neapstājoties aizbraucis tālāk, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā. Bojātas automašīnas vadītājs vērsies pēc palīdzības un informēja par notikušo ceļu policijas ekipāžu, kas braukusi garām.

Pamanot jau zināmo "Audi" automašīnu, policijas darbinieki mēģinājuši to apturēt, taču vadītājs policistiem nav pakļāvies un sācis bēgt.

Pakaļdzīšanās laikā likumsargi pielietojuši dienesta šaujamieroci, veicot vairākus brīdinājuma šāvienus. Arī pēc tiem šoferis nav apstājies, un pakaļdzīšanās beigusies tikai Ludzā, Latgales ielā, kad "Audi" sadūries ar pretī braucošo BMW automašīnu.

Negadījumā BMW vadītājs guva traumu, un mediķi viņu nogādājuši slimnīcā. Savukārt "Audi" automašīnai radušies bojājumi un tā nevarēja turpināt kustību.

Vadītājs un divi viņa pasažieri metušies bēgt. Jau pēc neilga laika policijas darbinieki visas trīs personas - 1982.gadā dzimušo vadītāju, 1982.gadā dzimušu sievieti un 1991.gadā dzimušu vīrieti – atraduši un aizturējuši.

Pēc aizturēšanas atklājies, ka "Audi" vadītājam nav transportlīdzekļa vadītāja tiesību, toties viņš ir 1,41 promiļu reibumā.

Valsts policija norāda, ka pakaļdzīšanās laikā nelabvēlīgie laika apstākļi nav ļāvuši likumsargiem ātrāk apturēt likumpārkāpēju, jo tas varējis apdraudēt vairāku cilvēku dzīvības.

Aizturētais likumpārkāpējs arī Ludzas policijas darbiniekiem ir labi pazīstams kā ātruma un ceļu satiksmes pārkāpumu cienītājs. Līdz ar to šoreiz policija vīrieti sauks nevis pie administratīvās, bet pie kriminālatbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!