Bijušais Saeimas deputāts Oskars Grīgs, kuram ir izvirzīta apsūdzība par šaujamieroča vai munīcijas nelikumīgu glabāšanu, atbrīvots no apcietinājuma un viņam noteikts jauns drošības līdzeklis – policijas uzraudzība, portālu “Delfi” informēja Ģenerālprokuratūras preses centrā.
Grīgam aizliegts bez prokurora vai tiesas sankcijas atstāt savu pastāvīgo dzīves vietu, mājās viņam jāatrodas no pulksten 22 līdz 7 no rīta, trīs reizes nedēļa bijušajam deputātam jāierodas pie uzraugošā policijas darbinieka.

Grīgam celta apsūdzība par par šaujamieroča vai munīcijas realizēšanas noteikumu pārkāpšanu, par ko Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Policija Grīgu 27.aprīlī aizturēja aizdomās par nelegālu pieslēgumu dīzeļdegvielas vadam Polocka-Ventspils, nelikumīgu ieroču glabāšanu un mēģinājumu piekukuļot policistu.

Grīgs Tukuma Ceļu policijas priekšniekam Vilnim Vecriņķim piedāvājis kukuli 4000 latu mēnesi, lai Vecriņķis “piesegtu” no naftas produktu vada nozagtās degvielas transportēšanu. Grīgs vēlējies, lai degvielas transportēšanas laikā Irlavas pagastā līdz autoceļam Rīga-Ventspils netiktu izliktas policijas patruļas.

Bijušā deputāta zemnieku saimniecībā Tukuma rajona Tumes pagastā veiktajā kratīšanā policija atrada divus pistoļu klusinātājus, trīs mazkalibra pistoles un vienu “Beretta” pistoli, 12.kalibra bisi, kā arī 3479 dažāda kalibra patronas.

Grīga saimniecībā policija uzgāja arī vismaz 13 tonnas no SIA “LatRosTrans” cauruļvada nozagtas degvielas. Grīga saimniecībā Tumes pagastā Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki 3.maijā uzgājuši automātu AKS, 13 detonatorus, 1016 patronas, 75 gramus trotila, 23,9 metru degauklas un divas automāta aptveres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!