Foto: Rīgas Pašvaldības policija

10. novembrī Rīgas pašvaldības policija saņēmusi informāciju par kādu manāmi iereibušu sievieti Bolderājā, kura, pieskatot bērnu, aizmigusi uz ielas, informēja pašvaldības policijā.

Ierodoties norādītajā vietā, policisti pamanīja zemē guļošu sievieti. Apkārt viņai stāvējuši trīs vīrieši. Viens no viņiem policistiem pastāstījis, ka sabiedriskā transporta pieturvietā atpazinis savu bijušo klasesbiedreni. Sieviete bija saļimusi uz soliņa, savukārt viņai blakus stāvēja aptuveni četrus gadus vecs zēns. Bērns bija pārsalis un pārbijies.

Vīrietis nolēmis sievieti ar bērnu šādā stāvoklī uz ielas neatstāt. Ņemot vērā, ka bijušais klasesbiedrs zināja, kur zēna māte dzīvo, viņš sazvanījis savu brāli, lai viņš atbrauc ar automašīnu. Sieviete ar zēnu aizvesta līdz daudzdzīvokļu namam, kur pasaukta puisēna vecmāmiņa. Bērns nodots sirmajai kundzei, kura nekavējoties zēnu ieveda dzīvoklī. Par notikušo nolemts informēt policiju.

Likumsargi uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus. Apskatot saļimušo sievieti, mediķi nolēmuši viņu hospitalizēt. Apskates laikā sieviete nedaudz atžirgusi un sākusi vemt. Aizdomās par narkotiku pārdozēšanu bērna māte nogādāta slimnīcā.

Zēna vecmāmiņa policijai paskaidrojusi, ka meita regulāri lietojot gan alkoholu, gan aizliegtās vielas. Tāpat meita šādā stāvoklī regulāri pieķerta, pieskatām savu bērnu. Vecmāmiņa jau bija vērsusies Rīgas bāriņtiesā ar lūgumu viņai piešķirt aizbildņa tiesības, tomēr saņēmusi atteikumu. Līdz ar to šoreiz tika nolemts izsaukt policiju, lai fiksētu notikušo.

Policisti devās apsekot zēna mājvietu. Apskates laikā konstatēti bērna attīstībai atbilstoši apstākļi. Jautājot zēnam, ko viņš darījis notikuma dienā ar māti, viņš pastāstīja, ka mamma bijusi viesnīcā kopā ar vīriešiem, dzērusi alu un draudējusi fiziski izrēķināties ar vecmāmiņu.

No aculieciniekiem pieņemtas liecības. Bērna mātei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par vecāku aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par notikušo informēti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki, kā arī Rīgas bāriņtiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!