Foto: AFP/Scanpix

Sociālā tīkla "Facebook" lietotājas brīdina par kādu profilu, kurš uzrunā nepilngadīgas meitenes un pieprasa viņām sūtīt savus kailfoto, liecina kādas meitenes Enijas Kalvānes ieraksts. Valsts policija šādus gadījumus pārbauda, tāpēc aicina ikvienu, kurš cietis no šādām vai līdzīgām darbībām, vērsties pie likumsargiem.

Kā liecina meitenes ievietotais fotoattēls runa ir par kādu Ivo Anderson.

"Facebook" lietotāja savā profilā raksta: "Labvakar meitenes ! Gribu visas brīdināt par šo profilu, jo aiz muguras sēž pedofils, kurš pieprasa kailfoto, draud ar nosišanu un šantažē. Ja neizdari kā vēlies, tad sarakstes publicē vienā viltus profilā, kur ir aicinājis tavus draugus, lai pēc viņa domām apsmej." Meitene norāda, ka pats profila īpašnieks sūta sava dzimumlocekļa fotogrāfijas un uzdod neķītrus jautājumus. Jauniete aicina šim profilam neatbildēt uz ziņojumiem un bloķēt to.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte, vaicāta, vai Valsts policija par šādiem gadījumiem ne tikai brīdina preventīvi, bet arī veic pārbaudes, atbildēja apstiprinoši. Papildus viņa uzsvēra, ka likumsargiem ir ļoti svarīgi, ka par šiem gadījumiem ziņo arī cietušās personas, rakstot iesniegumu un klāt pievienojot materiālus, kam ir pierādījumu nozīme, piemēram, ekrānšāviņi no sarakstēm, linki, bildes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!