Foto: Valsts policija

Otrdien situācija uz ceļiem apledojuma dēļ vietām ir katastrofāla. Valsts policija līdz pulksten 10:00 saņēmusi izsaukumus par 57 negadījumiem, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Vairākas galvenās šosejas ir bloķētas vai daļēji bloķētas. Taču palēnām satiksmes plūsma tiek atjaunota.

Otrdienas rītā uz Latvijas ceļiem bloķētas un daļēji bloķētas bija četras šosejas – Valmieras šoseja, Ainažu šoseja, Daugavpils šoseja un Jelgavas šoseja.

Pulksten transporta kustība pilnība atjaunota uz Daugavpils šosejas, kur pie Ķeguma bija avarējušas piecas automašīnas, informēja Valsts policijā.

Tāpat daļēji satiksme ir atjaunota uz Jelgavas šosejas pie Medemciema, iepriekš portāls "Delfi" uzzināja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Jau ziņots, ka visvairāk negadījumu otrdienas rītā noticis Rīgas reģionā. Četru stundu laikā - no pulksten 6 līdz pulksten 10 - policija saņēmusi 40 izsaukumus uz negadījumu vietām. Vidzemes reģionā saņemti seši izsaukumi, Latgales reģionā - trīs, bet Kurzemes un Zemgales reģionos katrā pa četriem izsaukumiem.

Vairāki negadījumi bijuši ar traģiskām sekām.

Jau ziņots, ka pulksten uz Daugavpils šosejas avarējušas piecas automašīnas. Dodoties uz negadījumā vietu, avārijā iekļuvis arī ugunsdzēsēju auto. Sadovskis norādīja, ka šajā avārijā bojā gājuši divi cilvēki, bet vairākas personas guvušas traumas.


Pulksten netālu no Rīgas lidostas uz Jūrkalnes ielas noticis negadījums, kurā gājis bojā gājējs. Arī šajā negadījumā viens no iemesliem ir slidenais ceļš.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pulksten sešu automašīnu avārija notikusi arī uz Valmieras šosejas pie Raganas. Tikai 12 minūtes vēlāk uz Jelgavas šosejas pie Medemciema noticis negadījums, kurā iesaistītas septiņas automašīnas.

Savukārt īsi pirms pulksten 10 avārija notikusi Ainažu šosejas 99.kilometrā. Tur saskrējušās divas kravas automašīnas. Notikuma vietā daļēji bloķēta transporta kustība.

Valsts policija aicina iedzīvotājus braukt atbildīgi un uzmanīgi, izvēloties ceļu stāvoklim atbilstošu ātrumu un braukšanas manieri.

Šogad uz Latvijas ceļiem bojā gājuši jau 13 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!