Norfolkas miertiesa otrdien sākusi oficiālu izmeklēšanu par Latvijas valstspiederīgās Alisas Dmitrijevas nāves apstākļiem.

Norfolkas miertiesas kriminālizmeklētājs Viljams Ārmstrongs pavēstīja, ka Dmitrijevas nāves apstākļu noskaidrošanai nepieciešams veikt papildu tiesu medicīnas ekspertīzes pārbaudes.

Pēc sākotnējām pārbaudēm patologanatoms Nets Kerijs savā slēdzienā pavēstījis, ka nāves iemeslu pagaidām nav izdevies noskaidrot.

Tomēr policija Dmitrijevas nāvi uzskata par slepkavību.

Kā jau ziņots, Jaungada dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā atrasts jaunas sievietes līķis, kas identificēts kā augustā pazudusī Latvijas valstspiederīgā.

17 gadus vecā Alisa Dmitrijeva pazuda augusta beigās, bet Dmitrijevas ģimene, kas dzīvo nepilnus 20 kilometrus attālajā Visbīčas pilsētā, policijā par meitenes pazušanu ziņoja 6.septembrī.

Alisa pēdējo reizi dzīva redzēta 31.augustā neilgi pēc pusnakts Kingslinnas pilsētā, kur viņa iekāpusi pie diviem vīriešiem zaļā "Lexus GS300" markas automašīnā.

Kingslinna atrodas aptuveni 16 kilometru attālumā no Sendringhemas īpašuma, kurā atrasts viņas līķis vēlīnā sadalīšanās stadijā.

Tiesu medicīnas eksperti noteikuši, ka Alisa dzīvību zaudējusi, vēlākais, 6.septembrī.

Norfolkas un Safolkas apvienotās izmeklētāju komandas vadītājs galvenais inspektors Džess Fraijs pavēstīja, ka izmeklētāji galvenokārt koncentrējas uz astoņām dienām no 30.augusta līdz 6.septembrim, aicinot ikvienu pieteikties policijā, ja redzējis meiteni Kingslinnas vai Visbīčas apkārtnē.

"Mēs īpaši vēlamies runāt ar šajā apkārtnē dzīvojošajiem cilvēkiem latviešu, lietuviešu un krievu kopienās," sacīja Fraijs.

Norfolkas policija arī nolīgusi tulkus, lai varētu netraucēti sazināties ar viesstrādnieku kopienas pārstāvjiem.

Britu policija noskaidrojusi to divu vīriešu personības, kas atradās automašīnā "Lexus GS300", kurā Alisa iekāpa.

Abi vīrieši esot bijuši pazīstami ar meiteni. Policistiem viņi apgalvoja, ka viņi izlaiduši meiteni Visbīčā, taču videonovērošanas kamerās tas nav fiksēts.

Fraijs piebilda, ka abi puiši tiks nopratināti vēlreiz.

"Ir skaidri zināms, ka viņa šos vīriešus pazina un viņiem uzticējās. Mēs uzskatām, ka viņa automašīnā iekāpa brīvprātīgi," sacīja inspektors.

Vienlaikus viņš noraidīja medijos izskanējušos minējumus, ka Alisa strādājusi par prostitūtu vai ka viņa lietojusi narkotikas.

"Par to nav nekādu pierādījumu," uzsvēra Fraijs.

Kā jau ziņots, 17 gadus vecās Alisas Dmitrijevas līķa atrašana Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā izpelnījusies milzīgu ievērību Lielbritānijas presē, par to plaši rakstot visiem lielākajiem, kā arī daudziem reģionālajiem izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!