Pirmdien Burtnieku ezerā pieķerti vairāki maluzvejnieki, informēja Vidzemes reģiona policijas pārvalde.

Policija sadarbībā ar Burtnieku novada dabas resursu nodaļas vadītāju un zivju inspektoru, pārbaudot saņemto informāciju, konstatēja, ka ezerā ielikti nelikumīgi tīkli. Sešos pēcpusdienā amatpersonas maluzvejniekus sagaidīja krastā ar visām zivīm. 1987. un 1988. gadā dzimušajiem Burtnieku iedzīvotājiem atņemti zvejas tīkli un aptuveni desmit kilogrami zivju - 16 līņi, piecas līdakas un zelta karūsas.

Uzsākts kriminālprocess par patvaļīgu zvejošanu un ūdensdzīvnieku iegūšanu. Likums par šo noziegumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta valsts īpaši aizsargājamās dabas teritorijā, paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 40 minimālajām mēnešalgām.

Strādājot ezera krastā, saņemta informācija par vēl kādu nelikumīgas zvejniecības gadījumu. Konstatēts, ka 1969. gadā dzimis vīrietis ezerā patvaļīgi zvejo ar zvejas tīklu. Pie tam vīrietis to darījis atkārtoti gada laikā. Uzsākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!