Foto: F64

Vairāk nekā gadu pēc pērnā gada sākumā Platones pagastā notikušajām skandalozajām malumedībām, saistībā ar kurām figurē arī Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes vārds, lietas atkal nodota Valsts policijai (VP), ziņo "Jelgavniekiem.lv"

Pagājušā gada nogalē lieta nodota uzraugošajam prokuroram pārbaudei. Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pirms dažām dienām apliecināja, ka lieta atkal nodota VP ar prokurora norādījumiem, proti - policijai jāturpina izmeklēšana.

"Lieta atrodas pie izmeklētājas VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā. Notiek pirmstiesas izmeklēšana. Tuvāku informāciju šobrīd nesniedzam," paskaidroja VP Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas vecākā inspektore Diāna Purviņa.

Portāls atgādina, ka dažas dienas pēc malumedībām lietā tika nozīmētas vairākas ekspertīzes, taču rezultāti tika saņemti vien pērn decembrī.

Valsts policijā to skaidroja ar ekspertu milzīgo slodzi un pieticīgajiem resursiem.

Portāls arī norāda, ka Caune divas reizes pieķerts, apmeklējam nelikumīgi nomedīto meža dzīvnieku ekspertīžu veikšanas vietu Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Pēc tam gan amatpersona aizbildinājās, ka turp devusies runāt par klaiņojošu suņu problēmām Jelgavas novadā.

Lietas ietvaros līdz šim neviena persona nav aizturēta, nevienai nav piemērots arī aizdomās turamā statuss.

Portāls vēsta, ka pagājušā gada februārī Jelgavas novada Platones pagastā notikušas malumedības, kurās, iespējams, piedalījušies Caune un Ropažu mežniecības mežzinis Jānis Ozoliņš, kuram, pēc vairāku liecinieku teiktā, līdzi bijis pusautomātiskais medību ierocis. Abi pārvietojās uz sniega motocikla un viņus aizturēja vietējie mednieki.

Notikuma vietā ieradies policists medniekiem ļāva tām doties mājās. Vēlāk likumsargs par šādu nolaidību izpelnījās rājienu.

Savukārt Caune pēc notikušā kategoriski noliedza, ka uz motocikla bijis ierocis, paliekot pie sava arī pēc tam, kad atklātībā nonāca kāda liecinieka ar mobilo telefonu uzņemts video, kurā redzams, ka novada šefa līdzbraucējam uz sniega motocikla atrodas pielādēts medību ierocis.

Tiesa, četras dienas pēc notikušā politiķis novada deputātiem aiz slēgtām durvīm atzinies melos un paudis nožēlu, atgādina portāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!