Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā, kas uzsākts saistībā ar kukuļošanu AS "Ceļu pārvalde", aizturējis četras personas, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus saistībā ar kukuļdošanu "Ceļu pārvaldes" amatpersonām, 11.oktobra vakarā KNAB veicis kratīšanu uzņēmumā, un aizturētas arī četras personas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis 10 500 latu apmērā nodots ar vairāku personu starpniecību, un tas bija paredzēts par līguma noslēgšanu un pasūtījuma izpildi viena konkrēta apakšuzņēmēja interesēs, informē birojā.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecinot, ka bijušās un esošās "Ceļu pārvaldes" amatpersonas veikušas pretlikumīgas darbības, lai akciju sabiedrības noslēgto līgumu izpildes rezultātā gūtu noziedzīgus finanšu līdzekļus, informē KNAB.

KNAB norāda, ka iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai biroja izmeklētājs atzītu četras aizturētās personas par aizdomās turētām vairāku noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un atbalstīšanā, proti, starpniecībā kukuļošanā, krāpšanā lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā lielā apmērā.

Savukārt viena "Ceļu pārvaldes" amatpersona ir atzīta par personu, pret kuru ir uzsākts kriminālprocess par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un kukuļņemšanu.

Kriminālprocesā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Plašāku informāciju patlaban KNAB nesniedz.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB veicis kratīšanu ceļu būves un uzturēšanas uzņēmumā "Ceļu pārvalde", kura lielākais īpašnieks ir Rīgas pašvaldība. "Ceļu pārvalde" ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!