Foto: Shutterstock

Remtes pagastā netālu no mājām nogalināta mājas cūka, ko, iespējams, izdarījis kāds Valsts policijas darbinieks, ceturtdien vēstī TV3 raidījums “Degpunktā”.

Cūka pazudusi no kādas saimniecības un īpašnieki izsaukuši policiju, kas notikušo fiksējuši. Raidījums noskaidrojis, ka mājdzīvnieks nosists, par ko liecinot dzīvniekam ar koku satriektais galvaskauss.

Kā ziņo "Degpunktā" dzīvnieka nāvē, iespējams, vainojams kāds vietējais policists. Likumsargs ieradies pie saimniekiem un piedāvājis izlīgumu, sākotnēji skaidrojot, ka cūku notriecis ar automašīnu. Taču beigās tomēr atzinies, ka vienkārši gribējis mazas mežacūkas trofeju, taču mājas cūku sajaucis ar meža dzīvnieku.

Vīrietis lūdzis cūkas īpašniekus izņemt no policijas iesniegumu. Patlaban Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 180. panta 1. daļas par zādzību. Tā kā ir aizdomas, ka ar šo notikumu ir saistīts kāds Valsts policijas Saldus iecirkņa darbinieks, tad lieta pēc piekritības ir nosūtīta Iekšējās drošības birojam.

Raidījums vēstī, ka Iekšējās drošības birojs pieņēmis darbinieka paskaidrojumu un uzklausījis arī citu lietā iesaistīto personu liecības. Izvērtējot visu sniegto informāciju, birojs lems par tālāko procesa virzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!