Foto: LETA

Sestdien, 25. februārī, Valsts policija Rīgas centrāltirgū notvērusi divus vīriešus, kuri tirgus klientiem piedāvājuši iegādāties 40 pārus zagtu nūjošnas nūju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi jau bija saņēmuši informāciju no kāda spēkrata īpašnieka par to, ka iepriekšējā vakarā vai naktī no viņa automašīnas nozagti visi 40 tur esošie nūjošanas nūju pāri.

Cietušais vīrietis policistiem klāstījis, ka viņa auto bija novietots stāvvietā pie mājas Rīgā, Lubānas ielā. No rīta viņš piegājis pie savas automašīnas un ieraudzījis, ka tai ir izsists logs un no salona pazuduši visi 40 pāri nūju.

Tajā pašā dienā, kad tika paziņots par zādzību, policija saņēma arī informāciju no Rīgas Centrāltirgus apsardzes darbiniekiem, ka tirgū divi vīrieši acīmredzamā narkotisko vielu iespaidā tirgo nūjošanas nūjas.

Tirgū ieradās policisti, kuri 1989. gadā un 1987. gadā dzimušos tirgoņus aizturēja.

Policija konstatējusi, ka tirgotās nūjas ir tās pašas, kas iepriekšējā dienā nozagtas no Lubānas ielā novietotās automašīnas. Ļaundariem nevienu sporta nūju pāri vēl nebija izdevies notirgot. Policisti nūjas atsavinājuši un, noslēdzoties izmeklēšanai, tās tiks atdotas īpašniekam.

Policija patlaban noskaidrojusi, ka zādzību izdarījis 1989. gadā dzimušais vīrietis, savukārt viņa divus gadus vecākais kompanjons piedalījies preču realizēšanā.

Pie vecākā vīrieša likumsargi atraduši arī zagtas ārsta receptes un zīmogus. Šīs mantas janvāra vidū Rīgas Ziemeļu iecirkņa apkalpojamā teritorijā, izsitot logu, tika nozagtas no kādas ārstes automašīnas. Policija vēl skaidro, vai vīrietis vainojams zādzībā, vai arī šīs lietas pie viņa nonākušas citādā veidā.

Abi aizturētie vīrieši jau iepriekš vairākas reizes sodīti par dažādiem mantiskiem noziegumiem, kā arī par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar pagājušajā nedēļā izdarīto noziegumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību ar iekļūšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vecākais no aizturētajiem vīriešiem patlaban atrodas izolatorā, savukārt otram vīrietim piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!