Foto: Shutterstock
Gada sākumā Cēsīs Vidzemes kriminālpolicija aizdomās par narkotisko vielu realizēšanu aizturējusi kādu 1982.gadā dzimušu apsardzes uzņēmuma darbinieku, kas līdz šim nebija nonācis policijas redzeslokā, portālu ""Delfi" informēja Valsts policijā.

Vīrieti policijas darbinieki pieķēruši tirgojot narkotiskās vielas no savas darba automašīnas darba laikā. Aizturēšanas brīdī likumsargi pie viņa atraduši un izņēmuši aizliegtās vielas. Tāpat izņemts arī pie viņa esošais apsardzes funkciju nodrošināšanai paredzētais personīgais ierocis.

Valsts policijas darbinieki izņemtās vielas nodevuši ekspertiem.

Krimināllikuma 253.1 panta 1.daļa - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā vai neatļautu realizēšanu – paredz, ka vīrieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem un probācijas uzraudzību līdz pat trīs gadiem.

Vīrietim piemērots aizdomās turamā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Patlaban Valsts policija turpina izmeklēšanu.

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā kriminālpolicija aizdomās par narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturējusi piecas noziedzīgas grupas un sešas organizētas grupas. Par narkotisko un psihotropo vielu glabāšanu un realizēšanu sākts 51 kriminālprocess, bet trīs kriminālprocesi sākti par narkotisko vielu audzēšanu.

2014.gadā Vidzemes reģionā izņemti 2,47 kilogrami žāvētas marihuānas, 521 marihuānas augs ar kopējo svaru - 283,41 kilograms. Tāpat izņemti 40 grami amfetamīna, 208 grami metamfetamīna, 17 grami amfetamīnu saturošu vielu, 0,87 grami kokaīna un 91 grams jauno psihoaktīvo vielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!