Foto: DELFI Aculiecinieks

Alūksnes rajona tiesa šomēnes atzina par vainīgu kādu Krievijas pilsoni, kurš tika apsūdzēts nelikumīgā robežas šķērsošanā, 10 vjetnamiešu pārvietošanā pāri Krievijas un Latvijas robežai, informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Tiesa vīrieti atzina par vainīgu arī par pretošanos valsts varas pārstāvim.

2016. gada 1. septembrī Valsts robežsargi kopā ar dienesta suni veica pēdu dzīšanu robežpārkāpējiem. Vjetnamas pilsoņi tika aizturēti, taču Krievijas pilsonis kā pavadošā persona nereaģēja uz robežsardzes prasībām apstāties. Apsūdzētais metās bēgt robežas virzienā.

Robežsargs ar dienesta ieroci izdarīja četrus brīdinājuma šāvienus, bet arī tas apsūdzēto neapturēja. Varas pārstāvis vērsās pēc palīdzības, informējot kolēģus pa mobilo telefonu.

Tālāko personas vajāšanu turpināja divi citi robežsargi ar suni. Apsūdzēto apsauca Valsts robežsardzes inspektore, taču apsūdzētais nogrūda viņu zemē. Kolēģei palīgā steidzās dienesta suns un robežsardzes inspektors. Robežpārkāpējs ar koka zaru vairākas reizes sita sunim. Robežsargs, redzot, ka līdz Krievijas robežai palikuši 300 metri, pēc atkārtotiem brīdinājumiem par to, ka tiks pielietots šaujamierocis, piecas reizes izšāva brīdinājuma šāvienus. Robežpārkāpējs turpināja bēgšanu, un valsts varas pārstāvis raidīja sesto šāvienu – pārkāpēja kājā.

Alūksnes rajona tiesa, nosakot vīrietim sodu, kā apsūdzētā atbildību mīkstinošu apstākli atzina to, ka Krievijas pilsonis vaļsirdīgi atzinās un nožēloja izdarīto. Tiesa vīrieti sodīja ar divu gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšanu, nosakot papildsodu – izraidīšanu no Latvijas, piemērojot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!