Foto: DELFI
Sestdien Daugavpilī atrasts sievietes līķis ar vairāk nekā 40 durtām brūcēm, kā arī citām vardarbīgas nāves pazīmēm, un likumsargi aizturējuši aizdomās turamo, kuram pirmdien ar tiesas lēmumu piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informēja Valsts policijā (VP).

Aizturētais ir kāds 17 gadus vecs jaunietis, kurš jau iepriekš vairākkārt nonācis likumsargu redzeslokā aizdomās par saistību ar dažādām laupīšanām. Saskaņā ar policijas rīcībā esošo informāciju sieviete paaicināja šo jaunieti savā dzīvesvietā, lai veiktu jumta tīrīšanu, par ko jaunietim tika solīts atalgojums.

1961. gadā dzimušās sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrasts kādā dzīvojamajā mājā Daugavpilī. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta ceturtā punkta – par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

Policija turpina izmeklēšanu, un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, kā arī tiek skaidroti slepkavības motīvi.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!