Foto: Reuters/Scanpix
Pagājušajā nedēļā policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki Daugavpilī likvidējuši vērienīgu nelikumīgu tabakas izstrādājumu noliktavu un aizdomās par saistību ar nelegālo cigarešu apriti aizturējuši divus noziedzīgās grupas dalībniekus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kā skaidro policijā, likumsargi bija ieguvuši informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, notiek nelikumīga tabakas izstrādājumu uzglabāšana, pārvietošana vai realizācija.

Lai pārbaudītu informāciju, likumsargi īstenojuši operatīvos pasākumus un to rezultātā 1. februārī noskaidrojuši kāda 1970. gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti. Toreiz konfiscēti 10 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Turpinot izmeklēšanu, likumsargi noskaidrojuši, ka vīrietis, visdrīzāk, turpina pārkāpt likumu.

7. februārī policisti devušies atkārtotā pārbaudē, apturot iespējamā organizētas noziedzīgas grupas dalībnieka – iepriekšminētā 1970. gadā dzimuša vīrieša – transportlīdzekli.

Aizdomās turētā vīrieša automašīnas salonā policisti atraduši 120 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, ka arī notikuma vietā aizturēts organizētas noziedzīgas grupas iespējamais līderis - 1971. gadā dzimušais vīrietis. Aizturētais jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analogiem likumpārkāpumiem.

Turpinot izmeklēšanu, 1971. gadā dzimušā vīrieša angārā Daugavpilī veikta kratīšana, kurā uzieta vērienīga tabakas izstrādājumu noliktava. Kopumā angārā atrasti un konfiscēti 9,24 miljoni cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, ja tas izdarīts lielā apmērā, vai, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija norāda, ka šobrīd izmeklēšana turpinās un tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētajiem par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība.

Pašlaik aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!