Foto: DELFI
Vienam no apsūdzētajiem tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā, bijušajam Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra (DLRTC) vadītājam Mārim Pauderam Rīgas apgabaltiesa piektdien nozīmēja psihiatrisko ekspertīzi.

Iepriekš tiesai Paudera veselības problēmu dēļ vairākkārt nācās atlikt lietas iztiesāšanu. Piektdien tiesa nolēma apmierināt gan prokurora Edvīna Piliksera, gan Paudera advokāta Saulveža Vārpiņa lūgumu un nozīmēja apsūdzētajam ekspertīzi.

Līdz ekspertīzes saņemšanai, kad tiesa varētu lemt par tālāko rīcību, lietas izskatīšana ir atlikta. Prokurors tiesā bilda, ka atbilstoši Kriminālprocesa likumam, kriminālprocesu var apturēt, ja apsūdzētais ir saslimis un ilgstoši nevarēs piedalīties tiesas sēdē. Taču, lai neierobežotu līdzapsūdzēto tiesības uz krimināllietas izskatīšanu saprātīgos termiņos, Piliksers minēja, ka lietu var sadalīt.

Tiesā par šīm iespējām vēl nelēma.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pērn Paudera slimības dēļ vairākas reizes atlikta Saeimas deputāta un Tautas partijas līdera Andra Šķēles pratināšana.

Pauders ir viens no 20 apsūdzētajiem lietā, un pie kriminālatbildības viņš saukts par lielas krāpšanas mēģinājuma atbalstīšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Krimināllieta, kurā uz apsūdzēto sola sēž 20 personas, tiesai nodota 2007.gadā. Kopumā lieta ir apkopota 59 sējumos.

Digitālās televīzijas lieta ir saistīta ar Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra (DLRTC) un "Kempmayer" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un uz Latviju nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonos latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!