Foto: Shutterstock
Valsts policijas darbinieki svētdien, 23.februārī, aizturējuši divus narkomānus, kuri Jēkabpilī, Rīgas ielā, aplaupījuši lombardu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pēc informācijas saņemšanas likumsargi stundas laikā aizturējuši abus jauniešus aizturējuši. Aizturētie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā.

Policija norāda, ka pulksten 13:30 lombarda telpā atradusies viena no darbiniecēm. Lombardā ieskrējis laupītājs maskā. Viņš izsitis vitrīnai stiklu un nolaupījis zeltlietas. Pēc laupīšanas jaunietis meties bēgt, bet tikmēr viņa līdzzinātājs stāvējis uz vakts veikala ārpusē.

Darbiniece nekavējoties par laupīšanu ziņojusi policijai. Likumsargi sāka vainīgo meklēšanu un jau stundas laikā laupītājus aizturējuši ar nozagtajām zeltlietām.

Aizturētās personas patlaban ievietotas īslaicīgā aizturēšanas vietā. Laupītāji ir 17 un 18 gadus veci Jēkabpils iedzīvotāji. Iepriekš policijas redzeslokā abi jaunieši nonākuši par zādzībām, miesas bojājumu un nelikumīgu narkotisko vielu lietošanu.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 176.panta 2.daļas – par laupīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no mantas glabātavas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanā policija pārbaudīs, vai aizturētās personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!