Foto: Shutterstock
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki Kurzemes apgabaltiesas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai otrdien, 28. martā, nodevuši kriminālprocesu par 2000. gadā dzimuša jaunieša slepkavību Liepājā, portālu "Delfi" informēja policijā.

Jau ziņots, ka 2016. gada 5. oktobrī Liepājā, Atmodas bulvārī, meža masīvā tika atrasts apdedzis vīrieša līķis.

Policija noskaidroja, ka atrastas 2000. gadā dzimuša jaunieša mirstīgās atliekas. Jaunietis iepriekš bija pieteikts kā bezvēsts pazudis. Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess un 2016. gada 8. oktobrī uz aizdomu pamata par slepkavību aizturēti 1999. gadā un 2000. gadā dzimuši jaunieši.

2016. gada 10. oktobrī jauniešiem tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, kas līdz šim brīdim ir spēkā.

Kriminālprocesā policija noskaidroja, ka visi trīs jaunieši bijuši savstarpēji pazīstami, uzturēja draudzīgas attiecības, kā arī bieži izvēlējušies laiku pavadīt Liepājas Karostā. Arī liktenīgajā dienā jaunieši turpat atpūtušies un lietojuši alkoholu. Pasēdēšanas laikā starp jauniešiem izcēlies konflikts, kurā izskanējuši aizskaroši izteicieni.

2000. gadā dzimušais jaunietis ticis žņaugts un sists līdz iestājusies nāve. Pēc nozieguma jaunieši centušies slēpt pēdas, izģērbjot un sadedzinot savu upuri, viņa drēbes un mantas.

Slepkavība notikusi konflikta rezultātā un tikusi pastrādāta mantkārīgos nolūkos.

Aizdomās turētie tiks saukti pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 117. panta 5., 10. un 12. punkta – par slepkavību, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana, ja tā izdarīta personu grupā un ja noslepkavots nepilngadīgais. Tāpat arī par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Par šādu slepkavību var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem. Taču, tā kā aizturētie ir nepilngadīgie, tad, saskaņā ar Krimināllikuma 65. pantu, uz viņiem attiecas citi nosacījumi. Brīvības atņemšanas laiks personai, kas izdarījusi noziedzīgu nodarījumu pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas, nedrīkst pārsniegt desmit gadus.

Policija secinājusi, ka 1999. gadā dzimušais jaunietis paņēmis arī mirušā telefonu, ko pēc tam pārdevis. Līdz ar to šim jaunietim inkriminēta arī apsūdzība par zādzību.

Policija informē, ka abi jaunieši iepriekš jau bija nonākuši policijas redzeslokā par zādzībām un cita veida pārkāpumiem.

Valsts policija ir pabeigusi kriminālprocesa izmeklēšanu un nodevusi to prokuratūrai apsūdzības celšanai, kā arī turpmākai lietas nosūtīšanai uz tiesu personu saukšanai pie kriminālatbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!