Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija aizturējusi trīs vīriešus, kuri no kāda ofisa Rīgā nozaguši 3600 eiro vērtus elektroinstrumentus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pirmdien, 15. februārī, Rīgas Teikas iecirknī vērsušies kāda uzņēmuma pārstāvji. Viņi ziņojuši, ka naktī uz pirmdienu Ūnijas ielā apzagtas uzņēmuma ofisa telpas. Skaidrojot zādzības apstākļus, likumsargi konstatējuši, ka garnadži no ofisa nozaguši dažādus elektroinstrumentus aptuveni 3600 eiro vērtībā.

Likumsargi pēc video novērošanas kameru ierakstiem noskaidrojuši iespējamās vainīgās personas un sākuši noziegumā iesaistīto personu meklēšanu.

Otrdien, 16. februārī, ap pulksten 9:30 Purvciemā likumsargi aizturējuši 1980. gadā, 1984. gadā un 1987. gadā dzimušus vīriešus. Aizturēšanas brīdī pie vīriešiem policisti atraduši daļu nozagto mantu, kuras viņi grasījušies realizēt. Visus trīs vīriešus policisti aizturējuši un nogādājuši Rīgas Teikas policijas iecirknī. Aizturētie jau iepriekš tiesāti par mantiskiem noziegumiem, informē policija.

Izmeklēšanā policija veikusi kratīšana divās adresēs, kurās atrasta lielākā daļa nozagto mantu. Tuvākajā laikā atrastās mantas policija nodos to likumīgajam īpašniekam.

Trešdien aizturētajam 1980. gadā dzimušajam vīrietim tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu. Savukārt 1984. gadā un 1987. gadā dzimušajiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par noziegumu policijā sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpās, kā arī par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!