Foto: LETA
Krimināllietā, kurā par bijušā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) automašīnas avāriju tiesā viņa šoferi un sadursmē iesaistītā mikroautobusa vadītāju, izlīgumu pagaidām nav izdevies noslēgt cietušās mikroautobusa pasažieres iebildumu dēļ, un Rīgas Centra rajona tiesa pirmdien sāka izskatīt lietu pēc būtības.

Lietu, kurā uz apsūdzēto sola sēž mikroautobusa vadītājs Dzintars Sproģis un Godmaņa šoferis Aigars Čaunāns, tiesa skata slēgtā procesā.

Savukārt par cietušajiem lietā atzīts Godmanis, Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) un kāda autobusa pasažiere.

Jau pērn maijā tiesas sēdē bija runāts par iespējamu mierizlīgumu un tam piekrita Godmanis un Radzevičs, kā arī abi apsūdzētie. Taču, kā portālam "Delfi" apliecināja lietas dalībnieki, šobrīd pret mierizlīgumu iebilst trešā cietusī - autobusa pasažiere. Cietusī tiesā iesniegusi prasību pēc morālā kaitējuma kompensācijas 1000 latu apmērā, kā arī vēlas no apsūdzētajiem piedzīt apmēram 800 latus, kas tērēti medicīnas pakalpojumiem pēc avārijas.

Pirmdien tiesa uzklausījusi daļu liecinieku, kā arī cietušos. Lietas izskatīšanu turpinās maijā, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis.

Jau ziņots, ka Godmanis 2008.gada 18. jūnijā avārijā Rīgas centrā guva galvas traumu - deniņu kaula plīsumu un galvas smadzeņu satricinājumu.

Pēc avārijas no aculieciniekiem tika saņemtas pretrunīgas ziņas par to, vai premjera auto negadījuma brīdī bija ieslēgtas bākugunis un skaņas signāls, taču dienesta pārbaudē secināts, ka šīs ierīces esot bijušas ieslēgtas. Pēc negadījuma tomēr ir mainīta premjera eskortēšanas kārtība, un pirms Ministru prezidenta auto tagad brauc trafarēta policijas automašīna ar ieslēgtu skaņas un gaismas signālu.

Iekšlietu ministrijas veiktajā dienesta pārbaudē atzīts, ka nav tiesiska pamata saukt pie atbildības Drošības policijas amatpersonas, kas apsargāja Godmani dienā, kad premjera auto iekļuva ceļu satiksmes negadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!