Foto: Shutterstock
Policija paredzējusi prasīt tiesu piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu – 1969.gadā dzimušajam vīrietim, kurš Cēsīs alkohola reibumā vadot automašīnu, to nesavaldīja un notrieca trīs bērnus, kuri pa ietvi vizinājās ar velosipēdiem un skrituļslidām.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma portālam "Delfi" atgādināja, ka sestdien, 22.septembrī, vienos dienā Cēsīs Festivāla ielā, 1969. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Opel Astra" netika galā ar automašīnas vadību, automašīna tika sanesta, apgāzās un uzslīdēja uz ietves, uz kuras atradās trīs bērni - 10 un 12 gadus veci zēni, kas vadījuši velosipēdus un 12 gadīgs zēns uz skrituļslidām.

Kā pastāstīja Cēsu iecirkņa Satiksmes uzraudzības rotas vecākā inspektore Maija Smiltiņa, lai atbrīvotu bērnus, kuriem bija uzkritusi automašīna, izsaukti operatīvie dienesti. Pēc automašīnas nocelšanas no cietušajiem viens zēns nogādāts slimnīcā Rīgā, viens ievietots Reanimācijas nodaļā Cēsu slimnīcā, trešais, kuram automašīna uzkritusi uz rokas, turpina ārstēties ambulatori.

Konstatēts, ka vadītājs pie stūres sēdies 1,78 promiļu alkohola reibumā.

Policija sākusi kriminālprocesu, kurā kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transporta līdzekļa vadītāja tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Vīrietis aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Pirmdien policija lūgs tiesai vīrietim piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!