Foto: Valsts policija
Pirmdien, 23. aprīlī, Rīgas centrā iedzīvotāji noķēruši kādu vīrieti, kurš nozadzis sievietei maku, izņēmis no tā naudu un mēģinājis aizmukt, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

23. aprīlī ap pulksten 14.20 Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknis saņēmis izsaukumu par tikko veiktu kabatzādzību sabiedriskā transporta pieturā Rīgas centrā. Kāds vīrietis bija nozadzis sievietei maku, izņēmis no tā naudu un mēģinājis aizmukt prom no notikuma vietas. Notikušo pamanījuši garāmgājēji, kuri aizturējuši iespējamo vaininieku un izsaukuši Valsts policiju.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi aizturēto 1976. gadā dzimušo vīrieti nogādājuši Rīgas Latgales iecirknī notikušā apstākļu skaidrošanai. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka todien sieviete devusies no veikala uz sabiedriskā transporta pieturu.

Sieviete bija iegādājusies ziedus un ielikusi tos neaizvērtā somā, tāpēc iespējamais vainīgais noskatījis savu guvumu un sekojis cietušajai. Brīdī, kad sieviete kāpusi iekšā sabiedriskajā transportā, vīrietis no viņas somas izvilcis maku, no tā naudu un nometis maku uz ietves.

Apzinoties notikušo, cietusī nekavējoties izkāpusi no sabiedriskā transporta un mēģinājusi atgūt nozagto. Iespējamais vainīgais, sapratis, ka ir pieķerts, iemetis naudu atpakaļ transportlīdzeklī un mēģinājis pamest notikuma vietu.

To pamanījuši arī tobrīd pieturā esošie garāmgājēji, kuri palīdzējuši cietušajai un aizturējuši aizdomās turēto personu. Tāpat sabiedriskajā transportlīdzeklī iemesto naudu cietusī sieviete vēlāk atguvusi.

42 gadus vecais aizturētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētais vīrietis šobrīd izolatorā.

Policija pateicas atsaucīgajiem iedzīvotājiem, kuri nebija vienaldzīgi un palīdzēja sievietei atgūt nozagto.

Ņemot vērā notikušo, policija aicina iedzīvotājus iegaumēt dažus ieteikumus, lai nekļūtu par kabatzagļa upuri. Proti, policija norāda, ka sabiedriskās vietās jābūt īpaši vērīgiem, makus, telefonus un citas vērtīgas mantas jāglabā iekškabatās, bet vērtīgas mantas nevajadzētu glabāt mugursomās.

Likumsargi aicina rokassomas un plecu somas nēsāt priekšpusē un pēc iespējas tās pieturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!