Foto: LETA
Pirmdienas rītā iemaksāta 60 000 latu drošības nauda, kuru piektdien Rīgas Centra rajona tiesa noteica bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas Kriminālpārvaldes šefa Vladimira Vaškeviča atbrīvošanai no apcietinājuma.

Tiesā portālam "Delfi" apliecināja, ka informācija par naudas samaksu saņemta no Vaškeviča advokātiem. Šobrīd tiesai vēl jāpārbauda, vai nauda ir jau iemaksāta Valsts kasē un, kad tas būs apstiprinājies, tad par to informēs Rīgas Centrālcietumu, kurā atrodas Vaškevičs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas Centra rajona tiesas tiesnese Iveta Stuberovska piektdien nolēma Vaškeviču atbrīvot no apcietinājuma pret 60 000 latu drošības naudu. Apcietinājumā Vaškevičs pavadījis aptuveni divus mēnešus.

Tiesa iepriekš par 50 tūkstošu eiro kukuļa došanu VID amatpersonai aizturētajam Vaškevičam piemēroja apcietinājumu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 31.janvārī aizturēja Vaškeviču, un viņš atzīts par aizdomās turēto kukuļdošanā.

Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju birojs kriminālprocesa ietvaros aizturējis FM amatpersonu par kukuļdošanu lielā apmērā VID amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu samaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus pret konkrētām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!