Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Svētdienas naktī Rīgā aizturēts kāds pamatīgi iereibis vandalis, kurš ar nolauztas ceļazīmes stabu mēģinājis nolauzt citu ceļa zīmi, liecina Rīgas pašvaldības policijas sniegtā informācija.

Tonakt Pašvaldības policijas videonovērošanas centra darbinieki pamanījuši, ka Vecrīgā ir nolauzta kāda ceļa zīme, un, turpinot kamerās vērot notikuma vietu, likumsargi pamanījuši iespējamo vandali, kurš bija atgriezies, lai nolauztu vēl vienu ceļa zīmi, kas bijusi pretī iepriekš nolauztajai.

Vīrietis paņēmis nolauztās ceļa zīmes stabu un ar to palīdzību mēģinājis nolauzt otru zīmi, taču tas viņam līdz galam neizdevās. Kamēr vandalis darbojies ap ceļa zīmi, uz notikuma vietu nosūtīta Centra pārvaldes darbinieku ekipāža, kas ar pāris aculiecinieku palīdzību vīrieti ātri vien notvērusi.

Pēc aizturēšanas izrādījās, ka zīmes lauzējs ir 32 gadus vecs vīrietis, turklāt pamatīgā reibumā – viņa izelpā konstatētas 1,92 promiles alkohola.

Par ceļa zīmes bojāšanu uzsākta administratīvā lietvedība, likumā par šādu pārkāpumu paredzēts 70 – 350 eiro naudassods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!