Sestdienas rītā liels ugunsgrēks izcēlies mēbeļu cehā Valkā, kur ugunsdzēsēji ar liesmām cīnās jau astoto stundu un izdeguši vismaz 1400 kvadrātmetri.
Nodarītie zaudējumi tiek lēsti aptuveni pusmiljona latu apjomā, BNS stāstīja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns. Pēc nepārbaudītām ziņām, īpašums bijis apdrošināts akciju sabiedrībā "Balta".

Patlaban lielākās briesmas ir garām un dzēsēji ugunsnelaimi gandrīz lokalizējuši. Neviens cilvēks nav cietis.

Leiškalns sacīja, ka ugunsgrēks izcēlies lakošanas cehā, bet nekādi iemesli patlaban nav zināmi.

Savukārt uzņēmuma sargs klāstījis, ka ap plkst. 5 ieraudzījis dūmus un skrējis zvanīt ugunsdzēsējiem, bet tad atskanējis sprādziens no piebūves, kur atrodas lakošanas cehs un uguns ātri pa jumta konstrukcijām izplatījusies, pauda Smiltene.

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz vienstāva ēku Tālavas ielā 50, kuras platība ir gandrīz 2000 kvadrātmetru, saņēmuši plkst. 5.25. Notikuma vietā ieradušās trīs autocisternas no Valkas, divas palīgā atsteigušās no kaimiņpilsētas Valgas, uz notikuma vietu devušies arī Strenču un Smiltenes ugunsdzēsēji, bet viņu dalība bijusi pasīvāka, jo valcēnieši jau taktiski pareizi bija sākuši dzēšanu.

Tā kā ēka atradusies pilsētas daļā, kur ir ūdensvads, parasto problēmu ar ūdens piedāgi nav bijis. Dzēšot izdevies izglābt dažas telpas ēkas vidusdaļā un tās galu. Patlaban ugunsgrēks ir gandrīz apdzēsts, divas ekipāžas demontē koka konstrukcijas un notikuma vietā ieradušies arī VUGD eksperti, lai sāktu noskaidrot notikušā cēloņus.

Ne ar vienu no uzņēmuma "Valkas meži" BNS pagaidām nav izdevies sazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!