Foto: Valsts policija
Divu dienu laikā kopš sprādziena Jaunciema kapos Valsts policija noskaidrojusi, ka notikušais bijusi tīša slepkavība nevis nelaimes gadījums. Likumsargi iespējamo vainīgo aizturējuši, bet tiesa piektdien aizturēto vīrieti apcietinājusi, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau pēc sākotnējās notikuma vietas apskates izmeklētājiem radušās aizdomas, ka notikušais nav nelaimes gadījums. Policija sāka kriminālprocesu par slepkavību, kas izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Sadovskis norāda, ka uzreiz pēc sprādziena policija ieguvusi informāciju, kas bijusi par pamatu ar sprādzienu saistītās personas aizturēšanai.

Aizturētais ir kāds 43 gadus vecs Jaunciema iedzīvotājs, kurš pagājušajā gadā notiesāts par svešas automašīnas aizdedzināšanu. Policija vīrieti nekavējoties aizturējusi, bet viņa dzīvesvietā veikta sankcionēta kratīšana.

Piektdien kriminālpolicijas darbinieki lūguši tiesu kā drošības līdzekli vīrietim piemērot apcietinājumu. Tiesa policijas lūgumu apmierinājusi, norāda Sadovskis.

Par slepkavību, kas izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, jau vēstīja, ka šonedēļ Jaunciema kapos eksplodējušais priekšmets, visticamāk, bijusi rokasgranāta. Savukārt Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins apstiprināja, ka šonedēļ Jaunciema kapos notikušais sprādziens varētu būt izraisīts ļaunprātīgi.

Jau ziņots, ka trešdien Jaunciema kapos, eksplodējot sprādzienbīstamam priekšmetam, bojā gājis 60 gadus vecs vīrietis. Nacionālajos bruņotajos spēkos informēja, ka sprādziens noticis, kopjot kapu.

Par notikušo policija sāka kriminālprocesu. Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība notikuma vietā atrada nenosakāmas izcelsmes metāla šķembas un citu sprādzienbīstamu priekšmetu fragmentus. To, kas īsti sprāga, policija noskaidro ekspertīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!