Foto: Shutterstock

Laikā no 2014.gada 31.decembra līdz šā gada 5.janvārim ugunsgrēkos bojā gājuši trīs cilvēki, bet deviņas personas ugunsnelaimēs cietušas, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Garajās svētku brīvdienās dienests saņēmis 237 izsaukumus. Kopumā dzēsti 118 ugunsgrēki un veikti 93 glābšanas darbi. 26 izsaukumi bijuši maldinoši.

Šogad gadumijā VUGD nav reģistrējis nevienu pirotehnisko izstrādājumu izraisītu ugunsgrēku, tomēr trīs ugunsgrēkus, iespējams, ir izraidījušas degošas sveces.

Jau ziņots, ka 4.janvārī pulksten 16:30 ugunsdzēsēji devās dzēst liesmas divstāvu dzīvojamā mājā Mārupē, Ziedleju ielā. Tur ēkas 1.stāvā dega istaba un virtuve, kā arī pārsegums uz 2.stāvu 30 kvadrātmetru platībā.

Savukārt piektdien, 2.janvārī, pulksten 22:48 ugunsdzēsēji saņēma informāciju par sadūmojumu piecstāvu dzīvojamā ēkā Rīgā, Grīvas ielā. Pēc ierašanās notikuma vietā dienesta darbinieki secinājuši, ka trešā stāva dzīvoklī no bez uzraudzības atstātas iedegtas sveces bija aizdegusies sekcija mazāk nekā kvadrātmetra platībā.

Vēl gadu mijā, piecas minūtes pēc pusnakts, ugunsdzēsēji steigušies dzēst ugunsgrēku Jūrmalā, Bulduru prospektā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija aizdegusies svētku eglīte kvadrātmetra platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!