Foto: DELFI
Kādā Rīgas spēļu zālē 1992.gada dzimis vīrietis sestdien nodūris 30 gadus vecu spēļu zāles darbinieci un sadūris aptuveni 50 gadus vecu zāles apmeklētāju, pirmdien žurnālistus informēja Valsts policijas Rīga reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Jaunietis vairākas dienas pirms slepkavības lietojis alkoholu, informēja policijā, sakot, ka viņš mēdz lietot arī narkotikas, dēvējot uzbrucēju par "brīvdienu narkomānu". Pagaidām uzbrukuma motīvi nav zināmi. Policijā norāda, ka ar nogalināto sievieti un savainoto vīrieti uzbrucējs nebija pazīstams.

Noskaidrots, ka sestdien kādā spēļu zālē Pārdaugavā, Ziepniekkalnā ap pulksten 14:26 iegāja jauns vīrietis un ar vismaz desmit naža dūrieniem nogalināja spēļu zāles darbinieci. Pēc tam viņš uzbruka aptuveni 50 gadus vecam spēļu zāles apmeklētājam, sadurot viņu četras reizes.

Sadurtā sieviete, neskatoties uz smagajiem ievainojumiem, spēja saviem spēkiem izkļūt no spēļu zāles, un nomira uz ielas, netālu no tās. Jaunietis, ejot prom no spēļu zāles, uzbruka vēl vienam vīrietim, taču laimīgas sakritības dēļ sabojāja tikai viņa jaku, cilvēku neievainojot. Sadurtajam, 50 gadus vecajam vīrietim, dzīvībai briesmas vairs nedraud, viņš ārstējas slimnīcā.

Grišins žurnālistiem pastāstīja, ka, sekojot asins pēdām, policisti operatīvi aizturēja jaunieti. Palīdzējuši arī notikušā aculiecinieki, kuri norādīja virzienu, kurā aizgājis uzbrucējs. Vīrietis bija iegājis tuvējā mājā pie saviem paziņām, tur policija viņu aizturēja.

Grišins sacīja, ka jaunietim ir "nesakārtota privātā dzīve", viņš periodiski lieto sintētiskās narkotikas, un pirms slepkavības viņš vairākas dienas lietojis alkoholu. Vīrietim arī esot parādi, pastāstīja Grišins.

Aizturēšanas brīdī vīrietis policistiem nepretojies un atzinies pastrādātajā noziegumā, bet pagaidām savas rīcības motīvus paskaidrot nevarot. Aizturētais jau iepriekš ir tiesāts, pērn viņam par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu, pārkāpjot pašaizsardzības robežas, piespriesti četri mēneši cietumā.

Grišins sacīja, ka šis noziegums dēvējams par "nepamatotu, neizskaidrojamu agresivitāti".

Par sestdien notikušo sākts kriminālprocess par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, vīrieti lūgts apcietināt. Pārbaudīs arī vīrieša psihisko veselību, kā arī to, vai uzbrukuma brīdī viņš bija kādu vielu ietekmē.

Pēc likuma tagad vīrietim draud ilgs cietumsods, iespējams, pat mūža ieslodzījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!