SIA "Jaunpagasts plus" spirta noliktavas ugunsgrēkā šā gada 20.septembrī izdegušas aptuveni 100 tonnas spirta, bet krājumiem, iekārtām un ēkām nodarītie zaudējumi ir aptuveni 100 000 latu, informēja uzņēmuma direktors Māris Ārbergs.
Ārbergs gan uzsvēra, ka zaudējumu aprēķini ir ļoti aptuveni, jo uzņēmuma vadībai vēl nav bijis iespēju precīzi novērtēt ugunsgrēka sekas. Vēl arvien turpinās izmeklēšana.

Kā atzina "Jaunpagasts plus" vadītājs, ar klientiem slēgtie līgumi par spirta piegādēm tiek pildīti, jo uzņēmumam bijuši pietiekami produkcijas krājumi. Zināmas neērtības gan radot tas, ka klientiem pēc spirta vai nu jābrauc uz Jaunpagastu, vai arī uzņēmumam no Talsu rajona jāpiegādā spirts klientiem.

Jau ziņots, ka 20.septembrī "Jaunpagasts plus" spirta noliktavā izcēlās visaugstākā ranga ugunsgrēks. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem pēc deviņu stundu darba izdevās pilnībā likvidēt ugunsgrēku spirta noliktavā.

Negadījumā spirta noliktavā gāja bojā 1944.gadā dzimusī Gaļina R., 1968.gadā dzimušais Aigars U. un 1974.gadā dzimušais Andris, bet vēl trīs cilvēki - viens uzņēmuma darbinieks un divu ugunsdzēsēji - ugunsnelaimē guva traumas.

Ugunsdzēsējiem ir viena versija par iemesliem, kāpēc aizvadītās nedēļas nogalē "Jaunpagasts plus" spirta noliktavās izcēlās ugunsgrēks, kurā gāja bojā trīs un cieta vēl trīs cilvēki. Viņi uzskata, ka ugunsgrēks izcēlās tādēļ, ka strādnieki neuzmanīgi veikuši metināšanas darbus un vienlaikus arī pārlējuši spirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!