Foto: LETA
Otrdien Jēkabpilī, kādā naftas uzglabāšanas bāzē izcēlās ugunsgrēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji ap pulksten 10:24 saņēma informāciju, ka Artilērijas ielā izcēlies ugunsgrēks naftas uzglabāšanas bāzē. Uz notikuma vietu steidzās ugunsdzēsēji ne vien no Jēkabpils daļas un posteņiem, bet arī Aizkraukles, Preiļu un Madonas daļas un posteņiem – kopumā desmit autocisternas un vienas autokāpnes.

Naftas bāzē dega vienstāvu ķieģeļu ēka, kurā bija naftas produktu sūkņu stacija un tajā esošie naftas produktu atlikumi 70 kvadrātmetru platībā.

Savukārt Rīgā, Pļavnieku ielā kādā deviņstāvu dzīvojamā mājā gruzdēja uz grīdas esošais elektriskais sildītājs un grīda. Ar dūmiem saindējās 84 gadus vecā dzīvokļa saimniece, kura nodota mediķiem.

Preiļu novada Pelēču pagastā kādam vīrietim virsū bija uzkritusi slikti piestiprināta sējmašīna. Kad notikuma vietā ieradās glābēji, vīrieti jau tuvumā esošie cilvēki bija atbrīvojuši. Neatliekamās palīdzības mediķi cietušo nogādāja slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD izbraucis uz 120 notikumiem. Kopumā dzēsti 88 ugunsgrēki, no tiem 51 bija kūlas ugunsgrēks, bijuši 19 glābšanas darbi, kā arī deviņi bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!