Foto: stock.xchng

Jelgavā bojā gājušie cilvēki dzēruši nelegālā alkohola "točkās" iegādātu metilspirtu, secināts ekspertīzē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Policija izņēma šķidrumu, kas tirgots Kazarmes un Katoļu ielu "točkās". Sākotnējā ekspertīze liecina, ka šķidrums, ko lietojuši bojā gājušie cilvēki, ir bijis metilspirts.

Laikā no 2001.gada jau minētajā adresē Kazarmes ielas daudzdzīvokļu namā policija par nelegālā alkohola uzglabāšanu un realizāciju četrām personām noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus, kas nosūtīti lēmumu pieņemšanai Jelgavas tiesai un Valsts ieņēmumu dienestam.
Citas lietas ietvaros Kazarmes ielas namā tika veikta sankcionēta kratīšana un izņemti gan tabakas un alkohola izstrādājumi, kā arī sākts kriminālprocess.

Savukārt Katoļu ielas daudzdzīvokļu namā no 2003.gada līdz šim brīdim par tirdzniecību un nelegālā alkohola glabāšanu noformēti seši protokoli un viena administratīvā pārkāpuma lieta ir pārbaudes stadijā. Kopumā sākti trīs kriminālprocesi.

Jau ziņots, ka Jelgavā, Kazarmes ielas apkaimē, vairāki cilvēki smagi saindējušies ar nezināmas izcelsmes šķidrumu un miruši. Pēdējā informācija liecina, ka pēc toksiskās vielas dzeršanas miruši jau astoņi cilvēki.

Jelgavas tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu četrām personām, kas tika aizturētas saistībā ar nelegālā alkohola apriti. Piektajai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Metilspirts ir bezkrāsains šķidrums ar etilspirtam līdzīgu smaržu, ko lieto krāsu un laku rūpniecībā, etilspirta denaturēšanai, pievieno šķidrajam kurināmajam. Metilspirtu iedzerot, tas iedarbojas galvenokārt uz nervu sistēmu un ir toksiskāks par etilspirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!