Zemgales apgabaltiesa trešdien autovadītājam, kurš bija apsūdzēts par Jelgavas ceļu policista tīšu sabraukšanu, piesprieda brīvības atņemšanu uz 14 gadiem, kā arī pēc soda izciešanas viņam uz pieciem gadiem tiks atņemtas autovadītāja tiesības.
Tiesa neatzina, ka Juris Biete pastrādājis slepkavību. Tiesa Bietes noziegumu pārkvalificēja pret krimināllikuma pantu par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kura dēļ iestājusies nāve.

Tāpat no tiesājamā tiesa nolēma piedzīt 900 latu par labu cietušā ģimenei, kā arī apdrošināšanas sabiedrībai un policijai.

Jau ziņots, ka prokurors slepkavībā vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos apsūdzēto autovadītāju tiesu debatēs 26.septembrī prasīja sodīt ar brīvības atņemšanu uz 17 gadiem un konfiscēt mantu. Lielākais iespējamais sods par šādu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz 20 gadiem vai mūža ieslodzījums.

Prokurore Vida Kravcova uzskatīja, ka Biete policistu, kurš centās viņu apturēt, notrieca apzināti, lai izvairītos no atbildības par braukšanu dzērumā, ātruma pārsniegšanu un bēgšanu no policijas.

Savukārt advokāts Juris Jurkjāns tiesai lūdza Bieti attaisnot apsūdzībā par tīšu slepkavību, jo autovadītājs policistu neesot pamanījis un notikušais bijis nelaimes gadījums. Jurkjāns tiesā sacīja, ka likumpārkāpumu pieļāvuši arī policisti, tostarp arī notriektais, jo viņš neesot ievērojis ceļu policijas darbinieku instrukcijas. Nepareizā vietā esot bijusi novietota policijas automašīna, un policists noteikumu pārkāpēju esot mēģinājis apstādināt nepareizi, jo šajā brīdī atradies uz brauktuves, kas neesot pieļaujami.

BNS jau vēstīja, ka apsūdzētais autovadītājs 4.marta naktī Jelgavā, būdams iereibis, nepakļāvās prasībai apstāties un ar automašīnu "Opel Vectra" notrieca Jelgavas ceļu policijas darbinieku, kurš ceļā uz slimnīcu no gūtajiem ievainojumiem mira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!