Foto: F64
Otrdienas rītā ap pulksten sešiem Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves elektrovilciens sadūries ar kravas auto, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Dzelzceļa" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Antra Birzule.

Avārijas dēļ apturēta vilcienu kustība šajā posmā. Cilvēki negadījumā nav cietuši.

Uz notikuma vietu devies palīdzības vilciens, un ar tā palīdzību sliežu ceļi tiks atbrīvoti no bojātajiem transporta līdzekļiem, tomēr gaidāms, ka posms būs slēgts satiksmei vismaz līdz pulksten 12.


AS "Pasažieru vilciens" pārstāvis Andrejs Filipovs raidījumā "900 sekundes" informēja, ka vilciens braucis ar ātrumu 90 kilometri stundā, taču bijusi tumsa, un vilciena "lukturis" izgaismo vien 200 metrus ceļa.

Uzņēmums SIA "Stiga AR", kam pieder kravas auto, savukārt noraidīja, ka baļķvedēja šoferis būtu rīkojies nepareizi. Kravas auto vadītājs pirms sadursmes jau bija apturējis vienu vilciena sastāvu, kas tuvojās pārbrauktuvei no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju paziņot pa rāciju par avārijas situāciju citiem vilcienu sastāviem, kā arī devās pretī otrajam vilciena sastāvam, lai apturētu arī no Rīgas tuvojošos vilciena sastāvu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

To, kāpēc elektrovilciena sastāvs nebremzēja vai nenobremzēja, vēl noskaidros izmeklētāji. SIA "Stiga AR" uzsver, ka nekādā gadījumā transportlīdzekļa vadītāja nebija pametis notikuma vietu, bet darīja tajā brīdī iespējamo, lai novērstu negadījumu un brīdinātu tuvojošos vilciena sastāvus.

Kustība tiek organizēta pēc saraksta elektrovilcieniem no Rīgas līdz Ogrei. No Latgales puses pasažieri var nokļūt līdz Lielvārdes stacijai, kur viņus gaidīs autobusi, lai nogādātu Ogres stacijā, no kurienes varēs turpināt ceļu uz Rīgu. Rīta vilcieni Latgales virzienā no Rīgas šobrīd nekursē.

Savukārt starptautiskie vilcieni no Maskavas un Sanktpēterburgas Rīgas Centrālajā stacijā pienāks ar 30 minūšu kavēšanos, jo tiks sūtīti caur Jelgavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!