Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai pērn maijā uzsāktā kriminālprocesa materiālus, rosinot pie kriminālatbildības saukt kukuļošanā iesaistītu Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) inspektoru, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka IeVP drošības daļas vecākais inspektors piedāvāja un nodeva 160 latu kukuli Jelgavas cietuma amatpersonai, lai tā cietuma administratīvās komisijas sēdē atbalstītu lēmumu par notiesātā pirmstermiņa atbrīvošanu.

Lai atklātu kukuļdošanas faktu un iegūtu pierādījumus, KNAB sadarbojās ar IeVP un Jelgavas cietuma administrāciju.

Sākotnēji kriminālprocesā par aizdomās turēto kukuļdošanā tika atzīta IeVP amatpersona, bet, turpinot izmeklēšanu un iegūstot jaunus pierādījumus, tika noskaidrots patiesais kukuļdevējs – kāda privātpersona.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs IeVP drošības daļas vecāko inspektoru atzinis par aizdomās turēto par starpniecību kukuļošanā, ko izdarījusi valsts amatpersona, bet privātpersonu – par kukuļdošanu.

Tāpat pirmstiesas izmeklēšanā papildus tika gūti pierādījumi, lai IeVP amatpersonu atzītu par aizdomās turēto par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā. Aizpildot valsts amatpersonas deklarāciju par 2010.gadu, IeVP inspektors nebija sniedzis patiesas ziņas par veiktajiem darījumiem.

Aizdomās turētajai IeVP amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – policijas uzraudzība, aizliegums izbraukt no valsts un tuvoties noteiktām personām, kā arī aizliegums pildīt amata pienākumus Ieslodzījuma vietu pārvaldē un tās struktūrvienībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!