Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pabeidzis kratīšanu "Latvenergo" vadītāja Kārļa Miķelsona un viceprezidenta Aigara Meļko kabinetos, portālam "Delfi" sacīja ekonomikas ministra Arta Kampara ("Jaunais laiks") pārstāvis Sandris Sabajevs.

Viņš atkārtoti apliecināja, ka kratīšana veikta ne tikai Miķelsona, bet arī viceprezidenta Aigara Meļko kabinetos. Sabajevs piebilda, ka nav zināms, vai abas amatpersonas ir aizturētas un kāds bijis kratīšanas pamatojums.

Iepriekš vaicāts, vai kratīšana notikusi arī citu darbinieku kabinetos, Sabajevs sacīja, ka kratīšana notikusi Miķelsona un Meļko kabinetos.

KNAB abu "Latvenergo" amatpersonu kabinetos ieradusies pulksten 10 no rīta.

Arī KNAB vadītājs Normunds Vilnītis portālam "Delfi" nedz noliedza, nedz apstiprināja šo informāciju.

Savukārt "Latvenergo" preses sekretārs Andris Siksnis žurnālistiem apstiprināja, ka otrdien "Latvenergo" ēkā Pulkveža Brieža ielā 12 ieradās tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, kuri ēku joprojām nav atstājuši. "Latvenergo" pārstāvis vien atzina, ka KNAB darbinieki runājuši gan ar Miķelsonu, gan ar Meļko.

Miķelsons, pēc Sikšņa teiktā, vēlāk ēku atstāja, lai dotos uz kādu no "Latvenergo" objektiem, netieši norādot, ka uzņēmuma vadītājs nav aizturēts. Savukārt Meļko joprojām atrodoties "Latvenergo" centrālajā ēkā.

To, kāpēc "Latvenergo" ieradušies KNAB darbinieki, viņš nezināja, norādot, ka viņam kā uzņēmuma pārstāvim zināms, ka uzņēmums strādā sekmīgi un likumus ievēro.

Portāls "Delfi" noskaidroja, ka Rīgas Centra rajona tiesā nav prasīta sankcija kratīšanai "Latvenergo". Kratīšanu steidzamības kārtā KNAB var veikt bez tiesas sankcijas, bet ar prokurora atļauju, kuru vēlāk gan vienalga jāapstiprina tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!