Foto: DELFI



Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu pret Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieku Ģirtu Kokinu. Pagājušajā nedēļā viņš atstādināts no amata, portālam “Delfi” apstiprināja VP Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Signe Šteinberga.

Viņa atturējās komentēt Kokina atstādināšanās iemeslu un termiņu.

Kokins Ventspils policijas iecirkņa priekšnieka amatā stājās 2011.gada vasarā.

KNAB portāls "Delfi" uzzināja, ka birojs 2014.gada janvārī sācis kriminālprocesu pret VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonu par iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka valsts amatpersona, pārsniedzot piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, pēc vairāku personu lūguma devusi norādījumus VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonām nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus par izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē vai nepamatoti atbrīvot personas no administratīvā soda.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai šobrīd KNAB izmeklētājs atzītu vienu amatpersonu par aizdomās turēto dienesta pilnvaru pārsniegšanā.

Aizdomās turētajai personai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tajā skaitā aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, kriminālprocesa ietvaros ir veiktas atsevišķas procesuālās darbības.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd sīkāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Likums par dienesta pilnvaru pārsniegšanu kā sodu valsts amatpersonai paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!