Students Raivis Knoks pēc materiālu saņemšanas no Valsts policijas nolēmis lēmumu par krimināllietas izbeigšanu pārsūdzēt, lai panāktu savu taisnību un policisti saņemtu pelnīto sodu.
Iespējams, lēmums tiks pārsūdzēts prokuratūrā, otrdien sacīja Knoks.

Pēc izmeklēšanas Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Izziņas pārvaldē nolemts izbeigt krimināllietu, kas tika ierosināta par Knoka piekaušanu policijas iecirknī.

Lieta, kas tika ierosināta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu izbeigta, jo nav konstatēts nozieguma sastāvs.

Jau vēstīts, ka Knoku Rīgas 21. policijas iecirknī Matīsa ielā piekāva naktī uz 12.februāri, kad viņš tur bija ieradies, lai lūgtu palīdzību par notikušu divu latu zādzību.

Cietušais presei pēc atgadījuma stāstīja, ka policisti viņu situši un no iecirkņa izlaiduši tikai nākamās dienas pusdienlaikā. Ārsti Knokam konstatējuši sitienu pēdas, kā arī roku locītavu traumas, kas gūtas no roku dzelžiem.

Pēc šī gadījuma tika uzsākta izmeklēšana Valsts policijā. Pēc tās beigām vainīgajiem policistiem tika izteikts brīdinājums, pret ko asi iebilda iekšlietu ministrs Mareks Segliņš. Vēlāk, pēc Segliņa iniciatīvas, tika ierosināta arī krimināllieta un sākta papildu izmeklēšana.

Pēc atkārtotās pārbaudes ministrijā 6.martā uz izmeklēšanas laiku no dienesta pienākumu pildīšanas tika atbrīvoti trīs policijas darbinieki, kuriem tika piemērots arī bargāks disciplinārsods.

Policijas iecirkņa dežūrdaļas kārtībniekam atstāts spēkā iepriekšējais sods - brīdinājums par neatbilstību ieņemamajam amatam. Dežuranta palīgam sods tika pastiprināts - viņš atbrīvots no ieņemamā amata, un pazemināts amatā.

Papildus tika sodīta arī vēl kāda policijas dežurante - arī viņa atbrīvota no amata un pazemināta.

Vai policijas darbinieki pēc izmeklēšanas var atgriezties darbā, policijas preses sekretārs nevarēja pateikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!