Rīgas tiesu apgabala prokuratūra vakar sarīkojusi uzņēmēja Igora Kobliņeca un bijušo jahtkluba "Vikings" valdes locekļu konfrontāciju. Tās laikā - abas puses pratinot vienlaikus, noskaidrotas iepriekš izmeklēšanā radušās pretrunas. Pratinot atsevišķi, abas puses devušas atšķirīgas liecības.
Konfrontācijas laikā noskaidrotais daļēji nāk par labu apsūdzētajam Kobliņecam un daļēji - apsūdzības pusei. Nākamajā nedēļā prokuratūrā plānots lemt par kriminālvajāšanas un apcietinājuma termiņu pagarināšanu.

Jāatgādina, krimināllieta ierosināta par krāpšanu, kas veikta, iegūstot savā īpašumā jahtkluba ēkas, zemi un mantas. Kobliņecam un jahtkluba "Vikings" bijušajai grāmatvedei Irinai Grigorjevai 18.maijā tika uzrādītas apsūdzības pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas par krāpšanu lielā apmērā. Pēc šī panta tiesa var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 13 gadiem. Uzrādot apsūdzības, ne Kobliņecs, ne Grigorjeva savu vainu nav atzinuši.

Patlaban Kobliņecam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, un tas ir spēkā līdz 20.jūnijam. Grigorjevai kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība. Kobliņecu un Grigorjevu policija aizturēja 20.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!