Foto: LETA
Arī policijas aprindās ir personas, kuras varētu būt negodprātīgas, taču Valsts policija pārbauda aizdomīgu informāciju savu amatpersonu deklarācijās un pēc pārbaudēm negodprātīgās personas policijā nestrādās, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs skaidroja, ka policijā strādā 7000 darbinieku, kuri visi ir amatpersonas un iesniedz deklarācijas. Pagājušā gada nogalē policijā izveidota speciāla riska sistēma. Tā paredz, ka pirmkārt jāpārbauda tās dienesta amatpersonas, kuras pakļautas lielākam korupcijas riskam.

Maijā būs zināms, kuri policisti savos amatos vairs nestrādās negodprātīgā darba dēļ, liecina ministra aplēses. Taču pagaidām par atsevišķām personām, kuras jau ir pārbaudītas, iepriekš izskanējusī informācija neesot attaisnojusies, atklāja Kozlovskis.

Tomēr izslēgt iespējamību, ka būs arī gadījumi, kad pārkāpumi tomēr atklāsies, nevar. Kozlovskis skaidroja, ka, atklājoties pārkāpumiem, personas pilnīgi noteikti nestrādās sistēmā vairāk. Tāpat tiks vērtēta arī personas administratīvā, disciplinārā vai kriminālā atbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!