Latvijas krājbankas Šķeltovas sektora bijusī operatore Iveta Rajecka ilgākā laikā no klientiem izkrāpusi vismaz sešus tūkstšus latu, ko banka jau atmaksājusi cietušajiem.
Tomēr policija joprojām turpina izmeklēšanu un, iespējams, summa, ko izkrāpusi Rajecka, varētu palielināties.

Par notikušo pagaidām krimināllieta nav ierosināta, taču tas notiks tuvākajās dienās. Aizdomās turamā apcietinājumā neatrodas un viņa savu vainu ir atzinusi.

Krājbankas preses sekretāre Ilze Arkliņa otrdien informēja, ka Šķeltovas sektors tika slēgts jau 1999. gada decembrī un Rajecka atbrīvota no darba sakarā ar štatu samazināšanu. Pārņemot sektora dokumentāciju, atklājās, ka darbiniece piesavinājusies līdzekļus no klientu kontiem, viltojot bankas dokumentus un veicot nelikumīgas bankas operācijas.

Krājbanka saviem klientiem nodarītos zaudējumus ir pilnībā kompensējusi, piesavinātie līdzekļi ieskaitīti atpakaļ klientu kontos jau jūnijā.

Pēc naudas piesavināšanās faktu atklāšanas tika veikta dienesta izmeklēšana. Sektora darbiniece savu vainu atzinusi un apņēmusies visus piesavinātos līdzekļus atgriezt bankai.

Šis solījums netika pildīts, līdz ar to šā gada 11. jūlijā Krājbanka iesniedza pieteikumu par noziegumu Krāslavas rajona policijas pārvaldē un lūdza pieņemt lēmumu par krimināllietas ierosināšanu.

Lai izslēgtu šādu gadījumu atkārtošanos, Krājbanka paredzējusi vēl papildus esošajai kontroles sistēmai ieviest arī tādu starptautiskajā banku praksē plaši izmantotu metodi kā kontu atlikumu salīdzināšanu, sūtot vēstules klientiem ar lūgumu apstiprināt savu kontu atlikumus. Reizi gadā izlases veidā tiks pārbaudīti ne mazāk kā 25 konti katrā klientu apkalpošanas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!