Foto: Rīgas Pašvaldības policija
24. maijā neilgi pirms pusnakts Rīgas pašvaldības policisti saņēmuši informāciju no kāda krīzes centra darbinieka par iestādē mītošu vīrieti, kurš, iespējams, ir alkohola reibumā ar gadu vecu puisēnu, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Ierodoties notikuma vietā, policisti devušies uz istabiņu, kurā apmeties tēvs ar zīdaini. Likumsargi aicinājuši vīrieti apģērbties un iznākt gaitenī, kur viņa izelpā pārbaudīta alkohola koncentrācija. Testa laikā noskaidrojies, ka viņš ir 2,34 promiļu reibumā.

Iereibušais kungs atzinies, ka lietojis grādīgos dzērienus, taču uzstājīgi noliedzis, ka būtu reibumā. Vīrietis pastāstījis, ka dēlu audzina viens, savukārt dēla māte aizbraukusi uz citu pilsētu un vairs nav atgriezusies atpakaļ pie ģimenes.

Ņemot vērā, ka vīrietis nebija spējīgs parūpēties par zīdaini, policisti lēmuši par bērna nošķiršanu no ģimenes. Tāpat izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, lai pārbaudītu bērna veselības stāvokli. Pārbaudē noskaidrots, ka puisēnam hospitalizācija nav nepieciešama.

Bērns atbilstoši vecuma grupai nogādāts specializētā krīzes centrā, kur nodots medmāsas aprūpē. Savukārt iereibušajam kungam lūgts pamest krīzes centru, kur aizliegta uzturēšanās alkohola reibumā. Vīrietis pametis iestādes telpas un devies pārnakšņot pie radiem.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas speciālistiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!