Foto: stock.xchng
Tiesa attaisnojusi policistu, kurš automašīnu vadījis dzērumā, piektdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Policijas formā tērpto šoferi, kurš auto bija iestūrējis grāvī, pamanīja raidījuma "Bez tabu" žurnālists Alberts Dinters. Auto grāvī atradās uz Kandavas šoseju, netālu no Tukuma. Izsauktā policija konstatēja, ka vīrieša organismā ir vairāk nekā 1,5 promiles alkohola. Policija noskaidroja, ka iedzērušais autobraucējs ir Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kinologu nodaļas darbinieks Gints Vītolnieks.

Par braukšanu dzērumā, ja organismā ir vairāk nekā 1,5 promiles alkohola, draud arests uz 15 diennaktīm, naudas sods līdz 500 latiem un tiesību atņemšana uz diviem gadiem. Pret Vītolnieku ierosināta arī lieta par dienesta pārkāpumiem, taču viņš iesniedza atlūgumu un tādējādi no soda izvairījās, raksta laikraksts.

Tiesnese Adrija Kasakovska Vītolnieku attaisnoja, norādot, ka uzradies kāds liecinieks, kurš it kā ir vadījis grāvī nonākušo auto. "Neviens pie stūres braucot Gintu Vītolnieku neredzēja. Viņu sargā Satversmes 92. pants, jo ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav pierādīta saskaņā ar likumu. Iespējams, patraucēja arī televīzijas klātbūtne, jo vīrietis atrunājās, ka bijis šokā no kameru klātbūtnes," savu lēmumu laikrakstam komentē tiesnese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!