Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes iecirkņa inspektoru, kurš turēts aizdomās par 1500 eiro kukuļa pieprasīšanu, portālu "Delfi" informēja IDB priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

IDB ir aizdomas, ka policists kukuli pieprasījis, lai ietekmētu iesnieguma izskatīšanas rezultātu, un tādējādi ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli. Birojā sākts kriminālprocess un aizturētajai personai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Savukārt vēl divas valsts amatpersonas aizturētas pēc tam, kad IDB saņēmis "Rīga TV24" filmētu video, kurā redzama iespējama kukuļošana. Biroja amatpersonas, veicot nepieciešamās pārbaudes, sākušas kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas.

Par kukuļņemšanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona lielā apmērā vai pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieprasīts, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Saistībā ar sākto kriminālprocesu IDB aizturējis divus policistus. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis pieprasīts un pieņemts par ceļu satiksmes pārkāpumu administratīvā protokola nenoformēšanu.
Aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Abos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana, informē Petersa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!