Foto: AFP/Scanpix
Policija Rīgā aizturējusi jaunieti, kurš braucis ar ceļu satiksmes noteikumiem neatbilstošu motociklu, kuram pielikts reģistrēta motorollera šasijas numurs, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Pirmdien Biķernieku un Juglas ielu krustojumā policija apturējusi kāda jaunieša vadītu motociklu. Pārbaudot spēkratu, policisti secinājuši, ka tam ir pielikts cita transportlīdzekļa - motorollera - šasijas numurs. Tas policistiem lika domāt, ka motocikls, ar kuru puisis braucis, ir zagts, tāpēc aizturētais nogādāts iecirknī.

Iecirknī policija noskaidrojusi, ka jaunietim pieder gan nereģistrētais motocikls, gan motorollers. Policijai puisis paskaidrojis, ka motocikls ir ražots Ķīnā un tas neatbilst Latvijas ceļu satiksmes noteikumu prasībām, tāpēc to nevar reģistrēt un nevar ar to braukt. Taču jaunietim motocikls ļoti patīk, tāpēc viņš nolēmis tam pielikt motorollera šasijas numuru.

Tagad puisim nāksies stāties likuma priekšā. Par notikušo sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenta, agregāta vai reģistrācijas numura zīmes nelikumīgu izgatavošanu, realizēšanu, izsniegšanu, viltošanu vai iznīcināšanu. Likums par šādu pārkāpumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām. Lietā turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!