Latvijas Universitātes (LU) Teoloģijas fakultātē no tās seifa nozagti 2000 latu. Zādzība konstatēta pirmdien, kad par to arī paziņots policijai.
Fakultāte atrodas Raiņa bulvāri 19, tajā pašā ēkā, kur jau pirms vairākiem mēnešiem - maijā - no Studentu padomes telpām tika nozagti 24 tūkstoši lati.

Noskaidrots, ka darbiniecei, kas atbildīga par seifa atslēgas glabāšanu, universitātē nozagta somiņa. Tajā glabājušās seifa atslēgas. Atbildīgā darbiniece esot nodevusi iesniegumu policijā par zādzību.

Fakultātas darbinieki pieļauj, ka, iespējams, seifa atslēgas ieguvis un naudu izņēmis cilvēks, kurš zināja, kam bija piemērotas somiņā esošās atslēgas.

Pēc tam kad darbiniekiem vajadzēja piekļūt seifam, to liecinieku klātbūtnē atlauza un secināja, ka naudas iekšā nav. Darbinieki apliecināja, ka patiesībā nemaz nezina, cik naudas seifā bija jābūt - to zinot tikai par atslēgu atbildīgā darbiniece, kas šobrīd esot slima.

Šī jau ir otrā reize, kad tiek apzagts Latvijas Universitātes seifs. Pirmajā reizē maija sākumā tika uzlauztas LU Studentu padomes telpas un tajā esošais seifs. Tika nozagta nauda un studentu mēnešbiļetes 24 tūkstošu latu kospummā.

Studentu padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups sacīja, ka policija vēl līdz šim brīdim nav sniegusi nekādu informāciju par izmeklēšanas norisi. Tomēr jau tad pavīdēja doma, ka zādzību veikuši cilvēki, kas zināja par tajās esošajām vērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!