40 procenti visu laupīšanas gadījumu Rīgā notiek laikā no pulksten 18 līdz 24, tas ir, diennakts tumšajā laikā, savukārt par aptuveni 20 procentiem mazāk noziegumu veikti sestdienās un svētdienās.
Par to žurnālistus preses konferencē otrdien informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Igors Krasovskis. Šā gada vienpadsmit mēnešos reģistrētas 1986 laupīšanas, tas ir, par 450 vairāk nekā pagājušā gadā šai pašā laikposmā.

Rīgas centrā izdarītas 343 laupīšanas, savukārt Latgales priekšpilsētā veiktas visvairāk - 401 laupīšana, taču jāatzīmē, ka tur tiek atklāts skaitliski lielākais noziegumu skaits. Tur tiek veikts visvairāk noziegumu narkotisko vai toksisko vielu reibumā Rīgā.

Centra rajonā izdarīti vismazāk noziegumu, kuros lietoti šaujamieroči, arī slepkavību skaits pilsētas centrā ir viszemākais, turklāt tās visas jau ir atklātas.

Vidzemes priekšpilsētā savukārt ir augstākais reģistrēto sevišķi smago noziegumu skaits, taču tur ir visaugstākais laupīšanu un zādzību atklāšanas īpatsvars, arī šajā rajonā atklātas visas šā gada 11 mēnešos reģistrētās slepkavības.

Ziemeļu rajonā reģistrēts vismazāk smagu un sevišķi smagu noziegumu Rīgā, turklāt šai rajonā ir visaugstākais atklāto noziegumu skaits. Zemgales priekšpilsētā reģistrēts zemākais ielu noziegumu īpatsvars Rīgā, savukārt Kurzemes rajonā - vismazāk laupīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!