Foto: LETA

Pirmdienas rītā Valsts vides dienesta (VVD) inspektori, sadarbojoties ar Valsts policijas Galvenā kārtības policijas pārvaldes prevencijas nodaļas darbiniekiem, Lielupē pie Dzintariem aizturējuši divus maluzvejniekus, kuru zivju resursiem nodarītie zaudējumi ir 22 600 lati.

VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns pastāstīja, ka uz Lielupes sākumā izdevās aizturēt abus maluzvejniekus ar visiem tīkliem, urbjiem, kastēm un citiem nepieciešamajiem rīkiem, taču pēc tam vienam no maluzvejniekiem izdevās aizbēgt.

Aizturēšanas brīdī maluzvejnieki no Lielupes bija izņēmuši trīs apmērām 300 metrus garus tīklus, kur bija ievērojams loms. Tīklos atradās 40 zandarti, 148 vimbas, 27 līdakas, divi līņi, viena mežavimba, kā arī 19 kilogrami asaru un brekšu.

Lieta nodota nodota Jūrmalas iecirkņa policijai un sākts kriminālprocess.

Zemitāns minēja, ka vienam no maluzvejniekiem tomēr izdevās aizbēgt, taču aizturētais maluzvejnieks nosauca arī sava aizbēgušā līdzgaitnieka personas datus. Izrādās, ka aizbēgušais gada laikā jau divas reizes sodīts par līdzīgām darbībām, taču sodus viņš nav nomaksājis.

Tāpat inspektoriem ir pamatotas aizdomas, ka Lielupē palikuši vēl šo maluzvejnieku atstāti tīkli, tādēļ darbs pie to izcelšanas tagad tiks turpināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!