Foto: LETA

Aizvadītajā naktī Valsts vides dienesta (VVD) inspektori sadarbībā ar Valsts policijas prevencijas pārvaldes darbiniekiem Lielupē noķēruši maluzvejnieku, kura zivju resursiem nodarītie zaudējumi aprēķināti 2700 apmērā.

Kā pastāstīja VVD Jūra un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vadītājs Andris Strautiņš, inspektori vakar no iedzīvotājiem saņēma informāciju, ka Lielupē, Grīvas apkaimē, manīts maluzvejnieks ar tīkliem.

Ierodoties norādītajā vietā, atklājies, ka upē ievietoti četri zvejas tīkli. Vides inspektori un policijas darbinieki sāka gaidīt maluzvejnieku, kad tas dosies pēc saviem tīkliem. Maluzvejnieks pēc tīkliem nakts aizsegā kopumā devās trīs reizes, un pēdējā reizē, kad visi tīkli ar zivīm jau bija krastā, policijas darbinieki viņu aizturēja.

Strautiņš minēja, ka aizturētais maluzvejnieks mēģinājis arī bēgt, taču bēgšana neizdevās, jo, skrienot pa stāvajām krasta trepēm lejā uz upi, maluzvejnieks nedaudz savainojās.

Četru tīklu kopējais garums bija ap 400 metriem. Lomā atradās ievērojams daudzums zivju - 18 zandarti, viena līdaka, trīs vimbas, kā arī plauži un karūsas. Kopējie zivju resursiem nodarītie zaudējumi aprēķināti 2700 latu apmērā. Zaudējumi izveidojušies tik lieli, jo saskaņā ar Rūpnieciskās zvejas noteikumiem viena zandarta zaudējumi tiek rēķināti 150 latu apmērā.

Valsts policijas Prevencijas pārvaldes darbinieki notikuma vietā sazinājās ar Jūrmalas Valsts policijas darbiniekiem, kuri ieradās notikuma vietā. Pret maluzvejnieku sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 110.panta 1.daļas par maluzvejniecību, kuras rezultātā videi ir nodarīti būtiski kaitējumi.

Maluzvejnieks ir aptuveni 21 gadu vecs Imantas iedzīvotājs. Par maluzvejniecību jaunietis sodīts jau pirms diviem gadiem. Viņš atklāja, ka maluzvejniecībai nepieciešamos rīkus ieguvis no paziņas, kurš šo arodu metis pie malas, jo divas reizes par maluzvejniecību jau ir tiesāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!